DATA RECOVERY

Disk defect? Per ongeluk data gewist?

We kunnen vaak alles weer terughalen (indien technisch mogelijk).

We halen uw verdwenen data terug en adviseren hoe u dataverlies kan voorkomen

 

Uw kostbare data staat op een harddisk, usb-stick, datakaart of SSD. Deze is in de computerkast gebouwd of u gebruikt een los exemplaar, al dan niet in een aparte behuizing. 

Harddisks, datakaarten en SSD’s zijn aan slijtage onderhevig. Het verdient aanbeveling een datakaart en usb-stick na een jaar of anderhalf en een harddisk vanaf een jaar of vier te vervangen. Gebeurt dat niet, zal dat de schijf (en daarmee de hele computer) trager worden en schrijf- en leesfouten genereren. Verder raakt de opgeslagen data steeds meer corrupt of verdwijnt zelfs. Tot op een dag uw computer niet meer start of de datakaart of SSD leeg lijkt.

Deze veroudering is een onomkeerbaar proces. In tegenstelling tot wat u op internet kunt lezen, zijn er geen tools om een degenererende datadrager nieuw leven in te blazen zodat hij weer een tijdje mee kan. U maakt het probleem er alleen maar erger mee.

Uw harddisk is overleden.

Uw NAS is onbereikbaar.

Uw externe schijf is ‘leeg’.

Wat nu?

 

Als u geconfronteerd wordt met een defecte datadrager (harddisk, usb-stick, kaart of SSD) is het van het grootste belang de problemen niet nog groter te maken dan ze al zijn. Dat betekent dat het inschakelen van een deskundig en betrouwbaar bedrijf dat de datadrager professioneel kan onderzoeken de enige juiste oplossing is.

Ga vooral niet zelf aan de gang met YouTube video’s en al dan niet gratis tools van internet. En maak de datadrager vooral niet open!

De forensische tools waarmee we defecte datadragers goed kunnen analyseren en de data betrouwbaar kunnen reconstrueren is gelijk aan wat bijvoorbeeld politie en justitie gebruiken en bepaald kostbaar; niet iets wat we er ‘even bij doen’.

We rekenen een starttarief voor het eerste onderzoek inclusief  basis-analyse. Aan de hand daarvan stellen we in overleg met u een vervolgtraject vast. Zo beperken we de kosten en weet u snel waar u aan toe bent.

We helpen u graag uit de brand en komen de schijf – als u dat nodig vindt – vaak nog dezelfde dag bij u ophalen.

 

De SSD: sneller en beter

  

De komst van de Solid State Disk (SSD) bracht veel voordelen en een paar nadelen. Daarom is het van belang de juiste SSD te kiezen en u goed te laten adviseren.

In een SSD zijn geen bewegende delen meer; hierdoor zijn de mechanische betrouwbaarheid maar vooral de lees- en schrijfsnelheden enorm omhoog gegaan.
Dat merkt u meteen als in een oudere computer de traditionele harddisk wordt vervangen door een SSD. Hij start veel sneller op, programma’s en internetbrowsers reageren vrijwel zonder vertraging. Kortom: het hele systeem is sneller en stiller dan het ooit geweest is.

De nadelen van de SSD zijn dat het aantal schrijf- en leesbewegingen aan een maximum is gebonden. Is dat maximum bereikt, doet de SSD zonder nadere aankondiging niets meer. Gelukkig zijn de betere SSD’s uitgerust met software wat de SSD monitort en problemen registreert. 

Bij de aanschaf van een SSD geldt nadrukkelijk dat goedkoop duurkoop is. Dat is de reden dat we wat marge inleveren voor de hoogste betrouwbaarheid en uitsluitend Samsung SSD’s gebruiken met een garantietermijn van 3 tot 5 jaar. 

We upgraden uw oudere Windows en Apple computer desgewenst (en indien technisch mogelijk) binnen een paar werkdagen en met behoud van alle programma’s en data. U kunt meteen weer aan het werk!

Laat u informeren over de mogelijkheden.

Klantbeoordelingen. Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben!

Betrouwbaarheid en kwaliteit. De beoordelingen:

  • ARRIVEREN IN HET AFGESPROKEN TIJDVAK 95% 95%
  • KWALITEIT VAN DE ADVISERING 94% 94%
  • NAKOMEN AFSPRAKEN 99% 99%
  • INFORMATIEVOORZIENING (TIJDENS REPARATIE) 93% 93%
  • REPARATIE BINNEN DE AFGESPROKEN TERMIJN 92% 92%
  • KWALITEIT VAN HET GELEVERDE WERK (OVER-ALL) 99% 99%

Erkenning en kwaliteit. Onze keurmerken en certificaten:

Spoed hulp nodig? Bel 070 362 09 63 of Whatsapp 06 48 0800 70

Alleen A-merken. Ons geselecteerde assortiment:

Contact

Kantoor- en postadres
géén bezoekadres!
Columbusstraat 79a
2561 AC Den Haag

Kvk Haaglanden
27.147479

BTW nummer
NL.001957197.B15

Certificering
Brancheorganisatie ICT Waarborg